Нашият старопрестолен град е домакин наЕсенната национална конференция на българската адвокатура. Заместник-кметът на Община

...
Нашият старопрестолен град е домакин наЕсенната национална конференция на българската адвокатура. Заместник-кметът на Община
Коментари Харесай

Община Видин е удостоена с Почетен плакет на Висшия адвокатски съвет 

Нашият старопрестолен град е домакин наЕсенната национална конференция на българската адвокатура. Заместник-кметът на Община Видин Десислава Тодорова приветства участниците във форума, който се провежда днес в конферентната зала на Областнатаадминистрация. Събитието почетоха също областният шеф на Видин Огнян Асенов, ръководителят на видинския Окръжен съд Илия Илиев и Наталия Илиева, ръководител на Националното бюро за правна помощ. 

„ За мен е изключителна чест да поздравявам от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и персонално от свое име участниците в Националната конференция на българската адвокатура “, показа заместник-кметът Десислава Тодорова. Тя изрази убеденост, че предстоящата полемика ще е ползотворна за всички участници, като ще даде опция за обмяна на опит и положителни практики, за разискване на съществуващите проблеми и за намиране на решения. „ Вашата високоотговорна, публично значима активност е един от стълбовете на правовата страна. Вие сте призвани и сте избрали да се посветите на задачата да защитавате правата на жителите, отстоявайки истината в съда. Това изисква от Вас професионални качества и умения, само че също по този начин отдаденост и висок морал, за които Ви приветствам “, каза още Тодорова, като пожелауспешни полемики и ползотворна работа.

Председателят на Висшия адвокатски съвет доктор Ивайло Дерменджиев откри форума, като показа прелестните си впечатления от нашия град и от района. Той беше безапелационен, че Видин има всички дадености, за да се развива сполучливо. Председателят на Висшия адвокатски съвет изрази убеденост, че срещата ще бъде ползотворна и призова участниците да са активни при дебатите.

Д-р Дерменджиев обяви, че в знак на благодарност за положителното съдействие, Община Видин се удостоява с Почетен плакет на Висшия адвокатски съвет. Отличието одобри заместник-кметът Десислава Тодорова, катоблагодари за оказаната чест.

Приветствия към участниците в конференцията сервираха също така регионалният шеф Огнян Асенов, ръководителят на Окръжния съд Илия Илиев и председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева. 

След уводните изказвания започна същинската полемика. Участниците във форума разискват темата „ Актове, постановявани от адвокатските препоръки и Висшия адвокатски съвет. Видове и начини за обжалване. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР